Cursussen

Smaakvol Sicilië

Lees de onderstaande informatie goed door. Wenst u meer informatie over deze cursus/workshop? Klik dan hier om naar onze contactpagina te gaan. Ik informeer u graag vrijblijvend. U kunt me ook bellen of Whatsappen (06 551 016 96). Klik hier indien u zich direct wenst in te schrijven voor deze cursus/workshop.

“De culinaire traditie op Sicilië is bijna zo oud als de wereld” aldus een lofdicht op de Siciliaanse keuken uit 400 voor Christus.

Achtereenvolgens hebben de Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Noormannen, Fransen, Spanjaarden en tenslotte de Engelsen Sicilië overheerst. Deze verschillende invloedsferen hebben allen hun sporen achtergelaten en de Siciliaanse keuken vervult hierdoor zijn eigen bijzondere rol in het totaal van de Italiaanse keuken.

Middels 10 verschillende gerechten gaan we de Siciliaanse keuken verkennen en begrijpen. Tradionele gerechten zoals Caponata di Melanzane (zoet-zure aubergine salade) en Involtini di pollo con salsa di pommodori piccante (kiprollade in pikante tomatensaus) komen aan bod, maar ook nieuwe gerechten staan op de kaart. Typisch Siciliaanse ingrediënten zoals pistachenoten, aubergine, bloemkool, sinaasappel, inktvis en zwarte olijven zullen uiteraard worden verwerkt en heel even zullen we ons op Sicilië wanen.

De Italiaanse gerechten eten we na afloop van de cursusavond gezellig samen op. De cursustijden zijn  van 18:00 uur tot 22:00 uur.

Kosten

Het cursusgeld bedraagt 169,95 euro p.p. Een reader met theorie en recepten wordt aan het begin van de cursus uitgedeeld.

Inschrijven

Vul het onderstaande inschrijvingsformulier in of stuur een e-mail naar info@smaakvanhetzuiden.nl om u op te geven voor dezer cursus / workshop. U krijgt dan aanvullende informatie toegestuurd.

Inschrijfformulier Cursus

Vul het inschrijfformulier in om u op te geven voor deze cursus. Uw gegevens worden verwerkt in overeenstemming met ons privacybeleid. De velden met een* gemarkeerd dienen verplicht ingevuld te worden! Let op: wij bieden ook workshops aan voor grotere groepen. Bekijk hier ons aanbod van cursussen.

Let op: wij bieden ook workshops aan voor grotere groepen. Bekijk hiervoor ons aanbod van workshops.
Laat dit veld leeg indien u nog geen gewenste datum hebt. Wij zullen contact met u opnemen om met u een passende datum uit te kiezen.