Assortiment

Wijn

De winkel heeft een breed assortiment van bijna 300 verschillende wijnen. Wij zijn gespecialiseerd in wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje, maar ook wijnen uit Chili, Argentinië en Zuid-Afrika zijn zeker goed vertegenwoordigd. Een groeiend aantal wijnen binnen het assortiment is biologisch en/of biologisch-dynamisch. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor Port en Champagne.

Speciaal voor het gemak van bezorging en om kennis te maken met het assortiment heeft Smaak van het Zuiden een aantal Smaakdozen bedacht. Meer informatie hierover vindt u onder het kopje Bezorging. Uiteraard zijn deze dozen onder dezelfde voorwaarden in de winkel te bestellen.

Advies

Ik heb met veel zorg ons assortiment samengesteld. Ik heb hierbij gelet op diversiteit in prijs: van 5 euro tot 100 euro. Smaakdiversiteit: van Bordeaux, tot Blaufrankisch tot Barolo, maar ook in de zin van lichte fruitige wijnen tot grote complexe krachtpatsers en een heel smaakpalet dat hier tussen past. Alle wijnen worden eerst meerdere malen gedronken en beoordeeld door mij voordat ze een plekje in mijn assortiment verdienen.

Wijn en Spijs

Als kok help ik u graag bij het vinden van de voor u juiste wijn-spijscombinatie.

Italiaanse delicatessen

De winkel heeft naast het wijnassortiment ook een aantal leuke, met name Italiaanse delicatessen zoals extra vergine olijfolie, risottorijst en blikjes San Marzano tomaten om er maar een paar te noemen.