Kookclub

Kookclub Smaak van het Zuiden

Bij de kookclubs gaat het om de passie voor (Italiaans) koken en gezelligheid. Een kookclub komt 9 keer per jaar bijeen en heeft minimaal 6 en maximaal 10 leden. Mijn concept is dat er elke sessie drie gerechten worden bereid en dat iedereen aan twee gerechten actief meewerkt. De taken worden niet verdeeld waardoor u bijvoorbeeld maar ééns in de drie sessies een hoofdgerecht zou bereiden. Koken is doen.

Hoe werkt het?

Veel recepten zijn origineel, dus niet uit een kookboek, maar ik heb de afgelopen jaren ook een culinaire tour door Italië gedaan en heb me ook laten inspireren door de keuken van Spanje en Corsica. Veel mensen bouwen in de loop van de jaren een min of meer vast repertoire op en ik inspireer mensen juist graag tot het maken van nieuwe gerechten en het verbeteren van hun kookvaardigheid.

Kookclubleden van Smaak van het Zuiden houden niet alleen van lekker koken voor zichzelf en voor hun gezin, maar ook voor hun familie en vrienden. Haalbaarheid is hierbij van belang. Natuurlijk moet een bord er verzorgd uitzien, maar het hoeft geen kunstwerk te zijn. Ik geef de voorkeur aan inhoud en daarmee smaak, boven vorm. Eten is geen kunst, de kunst is om lekker te eten.

De boodschappen staan klaar

Heeft u interesse in aansluiting bij één van de bestaande kookclubs of heeft u al een kookclub en bent u met uw gezelschap nog op zoek naar een locatie, dan bent u van harte welkom om in alle vrijblijvendheid een keer te komen (mee-)koken. De kosten van een kookclub sessie bedragen €55,00 per persoon per keer. U kunt mij altijd bellen op 06 55 101 696 of mailen via: info@smaakvanhetzuiden.nl.