Kookcursus kalender

Kookcursusprogramma Smaak van het Zuiden

Kookstudio Smaak van het Zuiden organiseert diverse cursussen met zelfgeschreven lesmateriaal, die u laten kennismaken met de diversiteit en rijkdom van de Italiaanse keuken. Voor deze cursussen kunt u zich individueel inschrijven. Bij elke kookcursus ontvangt u een reader met theorie en uitwerking van de recepten. De groepsgrootte is in principe niet meer dan tien personen. Rechts ziet u een overzicht van de beschikbare cursussen. Vanaf zes personen kunt u in overleg met mij één van deze cursussen naar wens inplannen. De onderstaande KOOK KALENDER geeft de al ingeplande kookcursussen weer.  Vanaf vier individueel opgegeven cursisten zal een cursus doorgang vinden.

3 lessen
Prachtig Puglia
Wanneer?
woensdag 3, 10, 17 april 2024
18:00 – 22:00 uur
Meer informatie

Puglia is een ongeëvenaard stukje Italië. Prachtige kraakheldere zee en oude steden en stadjes waar de tijd heeft stilgestaan. Een keuken die bekendstaat als cucina povera, maar de ingrediënten die er vandaan komen zijn van onvergelijkbare kwaliteit. Ik heb zelf zelden zo vaak zo lekker gegeten als in Puglia.

Meer informatie..
3 lessen
Italiaanse vleesgerechten
Wanneer?
woensdag 8 & 22 mei en maandag 27 mei 2024
18:00 - 22:00 uur
Meer informatie

Tijdens deze drieweekse cursus vleesbereiding leert u Italiaanse gerechten bereiden waarin vlees de hoofdrol speelt. In de Italiaanse keuken komt de eigen smaak van vlees heel goed tot zijn recht. Vlees zoals vlees behoort te smaken. Lekker en puur.

Meer informatie..
1 les
Verse Pasta
Wanneer?
Woensdag 28 augustus 2024
18:00 – 22:00 uur
Meer informatie

Er is niets zo lekker, veelzijdig en snel klaar als verse pasta. Tijdens de cursus komen aan de orde: Het maken en de consistentie van het deeg. Het draaien van tagliatelle. Het draaien van pastavellen en het maken van Tortellini. Bij de tagliatelle maakt u verse Pesta Genovese en bij de Tortellini maakt u een traditionele Italiaanse tomatensaus.

Meer informatie..
2 lessen
De keuken van Corsica
Wanneer?
woensdag 2 & 9 oktober 2024
18.00 – 22.00 uur
Meer informatie

Gedurende twee avonden en zes gerechten krijgt u een culinaire indruk van dit onvergetelijke eiland. Als u er al bent geweest dan zullen de mooie herinneringen weer boven komen en als u er nog niet bent geweest dan gaat u het ongetwijfeld op uw lijstje zetten. De Corsicaanse gerechten eten we na afloop van de cursusavond gezellig samen op.

Meer informatie..
4 lessen
Smaakvol Italië basiscursus
Wanneer?
woensdag 4, 11, 18 & 25 september 2024
18:00 – 22:00 uur
Meer informatie

“De introductiecursus” om u kennis te laten maken met de Italiaanse keuken en om basisvaardigheden in de keuken te leren of verder te verbeteren. U leert goed hoe u een koksmes moet hanteren, het belang van mise-en-place, maar ook hoe u een rondvis fileert. Pasta en risotto goed bereiden en kipfilet perfect garen. Een Italiaanse delicatessen en olijfolie proeverij ontbreken niet. De Italiaanse tomatensaus wordt niet vergeten.

Meer informatie..
2 lessen
Gastronomisch Italië
Wanneer?
Woensdag 16 & 23 oktober 2024
18:00 -22:00
Meer informatie

Voor de meer ervarener koks is er de cursus Gastronomisch Italië.

Meer informatie..
4 lessen
Vegetarisch Italië
Wanneer?
Woensdag 5, 12, 19 & 26 februari 2025
18:00 -22:00
Meer informatie

Tijdens de vierweekse cursus Vegetarisch Italië wordt ingegaan op de veelzijdigheid van de vegetarische Italiaanse keuken.
Basiskooktechnieken, snijtechnieken, warenkennis, kwaliteit van (Italiaanse) ingrediënten staan ook op het menu.

Meer informatie..
2 lessen
Appel/Amarena kers/vanille ijs
Italiaans Kerstmenu
Wanneer?
20 & 27 november 2024
18:00 - 22:00 uur
Meer informatie

Kerst is één van de meest belangrijke feestdagen en familiemomenten van het jaar. Knus met zijn allen aan tafel wordt tijdens de donkere dagen het familiesamenzijn en winterse gezelligheid gevierd. Zonder lekker eten en drinken is deze viering natuurlijk niet compleet.

Meer informatie..
2 lessen
Meer met Risotto
Wanneer?
6 & 13 november 2024
18:00 - 22:00 uur
Meer informatie

Risotto is net zo Italiaans en veelzijdig als pasta. Veel Nederlanders hebben het al eens geprobeerd te maken, maar met wisselend succes. Goed bereide risotto is stevig en toch smeuïg, maar nooit papperig. Hoe je dit bereikt is niet voor iedereen even makkelijk of duidelijk.

Meer informatie..