Kookcursus kalender 2025

Kookcursusprogramma Smaak van het Zuiden

Kookstudio Smaak van het Zuiden organiseert diverse cursussen met zelfgeschreven lesmateriaal, die u laten kennismaken met de diversiteit en rijkdom van de Italiaanse keuken. Voor deze cursussen kunt u zich individueel inschrijven. Bij elke kookcursus ontvangt u een reader met theorie en uitwerking van de recepten. De groepsgrootte is in principe niet meer dan tien personen. Rechts ziet u een overzicht van de beschikbare cursussen. Vanaf zes personen kunt u in overleg met mij één van deze cursussen naar wens inplannen. De onderstaande KOOK KALENDER geeft de al ingeplande kookcursussen weer.  Vanaf vier individueel opgegeven cursisten zal een cursus doorgang vinden.

1 les
Verse Pasta
Wanneer?
woendag 29 januari & 27 augustus
18:00 – 22:00 uur
Meer informatie

Er is niets zo lekker, veelzijdig en snel klaar als verse pasta. Tijdens de cursus komen aan de orde: Het maken en de consistentie van het deeg. Het draaien van tagliatelle. Het draaien van pastavellen en het maken van Tortellini. Bij de tagliatelle maakt u verse Pesta Genovese en bij de Tortellini maakt u een traditionele Italiaanse tomatensaus.

Meer informatie..
4 lessen
Vegetarisch Italië
Wanneer?
dinsdag 4, 11, 18 & 25 februari
18:00 -22:00
Meer informatie

Tijdens de vierweekse cursus Vegetarisch Italië wordt ingegaan op de veelzijdigheid van de vegetarische Italiaanse keuken.
Basiskooktechnieken, snijtechnieken, warenkennis, kwaliteit van (Italiaanse) ingrediënten staan ook op het menu.

Meer informatie..
4 lessen
Smaakvol Italië basiscursus
Wanneer?
woensdag 5, 12, 19, 26 februari & 3, 10, 17 & 24 september
18:00 – 22:00 uur
Meer informatie

“De introductiecursus” om u kennis te laten maken met de Italiaanse keuken en om basisvaardigheden in de keuken te leren of verder te verbeteren. U leert goed hoe u een koksmes moet hanteren, het belang van mise-en-place, maar ook hoe u een rondvis fileert. Pasta en risotto goed bereiden en kipfilet perfect garen. Een Italiaanse delicatessen en olijfolie proeverij ontbreken niet. De Italiaanse tomatensaus wordt niet vergeten.

Meer informatie..
2 lessen
De bergen en de zee van Ligurië
Wanneer?
woensdag 5 & 12 maart 2025
18:00 -22:00
Meer informatie

De Taggiasca olijven en olijfolie en Pesto ala Genovese zijn misschien de bekendste delicatessen uit Ligurië, uiteraard heeft dit deel van Italië nog veel meer lekkers te bieden.

Meer informatie..
1 les
Asperges: wit en groen goud
Wanneer?
woensdag 19 maart 2025
18:00 -22:00
Meer informatie

Houdt u ook zo van asperges, maar wilt u eens wat anders bereiden dan de Witte asperges/ham/ei, dan is deze precies dat wat u zoekt.

Meer informatie..
2 lessen
Meer met Risotto
Wanneer?
woensdag 26 maart & 2 april
18:00 - 22:00 uur
Meer informatie

Risotto is net zo Italiaans en veelzijdig als pasta. Veel Nederlanders hebben het al eens geprobeerd te maken, maar met wisselend succes. Goed bereide risotto is stevig en toch smeuïg, maar nooit papperig. Hoe je dit bereikt is niet voor iedereen even makkelijk of duidelijk.

Meer informatie..
3 lessen
Smaakvol Sicilie
Wanneer?
donderdag 10, woensdag 16 & 23 april
18:00 – 22:00 uur
Meer informatie

De culinaire traditie op Sicilië behoort tot één van de oudste binnen huidig Italië. Onder andere de Grieken, Romeinen en Arabieren hebben Sicilïë overheerst en daar hun invloeden achtergelaten. Tijdens de cursus worden er 8 klassiek Siciliaanse gerechten bereid.

Meer informatie..
3 lessen
Italiaanse vleesgerechten
Wanneer?
woensdag 25 mei, 2 & 9 juni
18:00 - 22:00 uur
Meer informatie

Tijdens deze drieweekse cursus vleesbereiding leert u Italiaanse gerechten bereiden waarin vlees de hoofdrol speelt. In de Italiaanse keuken komt de eigen smaak van vlees heel goed tot zijn recht. Vlees zoals vlees behoort te smaken. Lekker en puur.

Meer informatie..
2 lessen
Appel/Amarena kers/vanille ijs
Italiaans Kerstmenu
Wanneer?
woensdag 19 & 26 november
18:00 - 22:00 uur
Meer informatie

Kerst is één van de meest belangrijke feestdagen en familiemomenten van het jaar. Knus met zijn allen aan tafel wordt tijdens de donkere dagen het familiesamenzijn en winterse gezelligheid gevierd. Zonder lekker eten en drinken is deze viering natuurlijk niet compleet.

Meer informatie..