Kookles kalender

Kooklesprogramma Smaak van het Zuiden

Kookstudio Smaak van het Zuiden organiseert diverse cursussen met zelfgeschreven lesmateriaal, die u laten kennismaken met de diversiteit en rijkdom van de Italiaanse keuken. Voor deze cursussen kunt u zich individueel inschrijven. Bij elke kookcursus ontvangt u een reader met theorie en uitwerking van de recepten. De groepsgrootte is in principe niet meer dan tien personen. Rechts ziet u een overzicht van de beschikbare cursussen. Vanaf zes personen kunt u in overleg met mij één van deze cursussen naar wens inplannen. De onderstaande KOOK KALENDER geeft de al ingeplande kookcursussen weer.  Vanaf vier individueel opgegeven cursisten zal een cursus doorgang vinden.

1 les
Verse Pasta
Wanneer?
Woensdag 30 augustus 2023
18:00 – 22:00 uur
Meer informatie

Er is niets zo lekker, veelzijdig en snel klaar als verse pasta. Tijdens de cursus komen aan de orde: Het maken en de consistentie van het deeg. Het draaien van tagliatelle. Het draaien van pastavellen en het maken van Tortellini. Bij de tagliatelle maakt u verse Pesta Genovese en bij de Tortellini maakt u een traditionele Italiaanse tomatensaus.

Meer informatie..
4 lessen
Smaakvol Italië basiscursus
Wanneer?
woensdag 6, 13, 20 & 27 september
18:00 – 22:00 uur
Meer informatie

“De introductiecursus” om kennis te maken met de Italiaanse keuken en om basisvaardigheden in de keuken te leren of verder te verbeteren. U leert goed hoe u een koksmes moet hanteren, maar ook hoe u een visje fileert. Pasta en risotto goed bereiden en kipfilet perfect garen. De Italiaanse tomatensaus ontbreekt uiteraard niet.

Meer informatie..
4 lessen
Prachtig Puglia
Wanneer?
woensdag 4, 11, 18 & 25 oktober 2023
18:00 – 22:00 uur
Meer informatie

Puglia is een ongeëvenaard stukje Italië. Prachtige kraakheldere zee en oude steden en stadjes waar de tijd heeft stilgestaan. Een keuken die bekendstaat als cucina povera, maar de ingrediënten die er vandaan komen zijn van onvergelijkbare kwaliteit.
Ik heb zelf zelden zo vaak zo lekker gegeten als in Puglia.

Meer informatie..
2 lessen
Meer met Risotto
Wanneer?
1 & 8 november
18:00 - 22:00 uur
Meer informatie

Risotto is net zo Italiaans en veelzijdig als pasta. Veel Nederlanders hebben het al eens geprobeerd te maken, maar met wisselend succes. Goed bereide risotto is stevig en toch smeuïg, maar nooit papperig. Hoe je dit bereikt is niet voor iedereen even makkelijk of duidelijk.

Meer informatie..
3 lessen
Italiaanse vleesgerechten
Wanneer?
15, 22 & 29 november 2023
18:00 - 22:00 uur
Meer informatie

Tijdens deze drieweekse cursus vleesbereiding leert u Italiaanse gerechten bereiden waarin vlees de hoofdrol speelt. In de Italiaanse keuken komt de eigen smaak van vlees heel goed tot zijn recht. Vlees zoals vlees behoort te smaken. Lekker en puur.

Meer informatie..
2 lessen
Italiaans Kerstmenu
Wanneer?
6 & 13 december 2023
18:00 - 22:00 uur
Meer informatie

Kerst is één van de meest belangrijke feestdagen en familiemomenten van het jaar. Knus met zijn allen aan tafel wordt tijdens de donkere dagen het familiesamenzijn en winterse gezelligheid gevierd. Zonder lekker eten en drinken is deze viering natuurlijk niet compleet.

Meer informatie..