Prachtig Puglia
In deze 3 weekse cursus komt het bijzondere en lekkere van dit ongeëvenaarde mooie stukje Italië aan bod. Het eerste wat opvalt is dat Puglia heuvelachtig is en niet bergachtig. Veel van deze grond is in de loop der eeuwen in cultuur gebracht en de vele, bijna ontelbare, olijfgaarden is datgene in het landschap wat het meest in het oog springt. Verder is hier veel teelt van appels, peren en pruimen. De fantastische tarwe zorgt voor ervoor dat Puglies brood bekend staat als het lekkerste brood in Italië. De invloed uit de keuken van het Midden-Oosten is duidelijk te vinden door het gebruik van de diavolini’s of terwijl duivelse pepertjes. Veel gerechten worden traditioneel bereid in een hout gestookte oven. De Pasta al forno ontbreekt dus uiteraard niet. Frutti di mare zie je overal op de kaart staan en deze ontbreken uiteraard ook niet in de cursus. Het voor zuidelijke begrippen milde klimaat zorgt er ook voor dat hier rundveehouderij is: Koeiemelkse kazen zoals Scamorza en Cacciavallo worden veel gegeten en verwerkt in gerechten. Gerechten met rundvlees zijn in Puglia voorkomender dan op Sicilië. De gerechten van de cursus zijn een combinatie van traditionele en meer creatieve gerechten.
Kosten
Het cursusgeld bedraagt €139,95 p.p. Een reader met theorie en recepten wordt aan het begin van de cursus uitgedeeld.