Sauvignon uit Nieuw-Frankrijk

Wie uit zijn hoofd weet waar Albi ligt kan een flesje komen halen 😉 15 jaar geleden was ik in Uzes en tijdens het fete de vin in augustus aldaar kwam ik erachter dat dit een wijngebied in opkomst was. Ingeklemd tussen de Languedoc en de Provence maakt Alain Gayrel van het domein Vigne-Lourac puike wijnen. De nieuwe wereld van Frankrijk. De Sauvignon Blanc is Nieuw-Zeelandse stijl. De neus is als je de schroefdop opendraait stuivend. Witte grapefruit en kruisbes verwelkomen je. Even later is het passievrucht en tumtum. In mond proef je als eerste de passievrucht, daarna de witte grapefruit en in de nadronk heb je een aangename zachte fruitigheid van de tumtum, zonder dat de wijn zoet is. 8 graden serveren. Kijk elke wijndrinker heeft zijn voorkeuren: Zo ook ik. Samen een flesje paraat maken gaat me wat ver, maar 1 of 2 glazen in de zon onder een parasol zie ik mezelf zeker wel doen. Franse Sauvignon met een Nieuw-Zeelandse knipoog en voor €8,95 zou ik iedere fris wit drinker willen uitnodigen deze wijn te proberen.