Van dezelfde maker, Finca Louisa, als de rood van vorige blog, nu deze witte Rioja van hun. Wederom van deels ingedroogde druiven gemaakt, maar nu wordt het ineens totaal anders: De gebruikt druifsoorten zijn Tempranillo en Chardonnay en ik kan u verklappen van ook alleen Tempranillo kun je hele goede witte wijn maken. De combinatie met Chardonnay geeft deze wijn echter een vleugje magie. De aangename rondeur valt als eerste op. Niks lafs of makkelijks, maar echt aangename en duidelijk gekozen rondeur. Vervolgens proef je steenvruchten en met name: Perzik, abrikoos en in iets mindere mate peer. De licht vanille smaakinlijsting komt van de 4 maanden houtlagering. Het resultaat: Een voor Spaanse begrippen revolutionaire witte Rioja. Voor Nederlandse begrippen een origineel en uitermate smaakvol glas volfruitige witte wijn. Serveren op 10 graden en wie mij van de winkel kent: Voor een joet zit je goed. Voor mensen met minder levenservaring: €9,95 in de winkel 😉