Blog Wijn en Spijs

Herstel
Herstel

Broodje Parma

Overal waar regels zijn en waar met de overtreding van deze regels geld verdiend kan worden zal er fraude gepleegd worden. Het verhaal van de Nederlandse varkens die naar Parma…

Kaas van de monniken uit Parma

Het bezoek aan kaasmakerij Santo Stefano was onvergetelijk. Er wordt hier 24/7 365 dagen per jaar kaas gemaakt. De koeien hebben immers ook geen vakantie. Parmigiano Reggiano komt uit Emiglia…

Azijn die geen azijn is

Het verhaal van Guiseppe Giusti en zijn promotie van de “Aceto Balsamico” tijdens de wereldtentoonstelling in Parijs bij de Eiffeltoren is een mooi en ongetwijfeld waar verhaal. Hij is echter…

Hippe Sauvignon Blanc

In Spanje is er een rijkdom aan terroir en een relatieve armoede betreffende de hoeveelheid druifsoorten. Viura , Macabeo, Parellada of Xarel-lo hebben helaas niet de internationale faam die zij…

Sauvignon uit Nieuw-Frankrijk

Wie uit zijn hoofd weet waar Albi ligt kan een flesje komen halen 😉 15 jaar geleden was ik in Uzes en tijdens het fete de vin in augustus aldaar…

Pinot Noir met karakter

De heilige graal voor elke winkelier betreffende een Pinot Noir is een betaalbare en tevens typische Pinot Noir uit Frankrijk . De houtgerijpte Pinot Noirs uit de Languedoc van een…

“Gepassioneerd” wit

Van dezelfde maker, Finca Louisa, als de rood van vorige blog, nu deze witte Rioja van hun. Wederom van deels ingedroogde druiven gemaakt, maar nu wordt het ineens totaal anders:…

Rioja met een Italiaans tintje

Finca Eloisa Rioja. Appasionade betekent niet gepassioneerd ;-), maar appassimento gemaakt, dus met deels ingedroogde druiven. Een Noord-Italiaanse methode. Een vernieuwende wijnmaker (het is een -ster voor alle duidelijkheid), dus…

Een gloednieuwe blogserie: de Wijn en Spijs blog

Bent u een liefhebber van uitstekende wijnen en heerlijke gerechten? Goed nieuws! Wij zijn verheugd aan te kondigen dat we binnenkort beginnen met een gloednieuwe blogserie: de Wijn en Spijs…