Blog Wijn en Spijs

Herstel
Herstel
Herstel
Herstel
Herstel

Vincent Bouquet rosé Syrah/Grenache

Kijk al die rosémakers gaan naar dezelfde cursussen, want lichte rosé verkoopt nou eenmaal en donkere blijft liggen. Wijnracisme, maar wat doe je eraan. Stond op het punt Sylvana Simons…

SATIN: Bulgaarse bubbels Methode Ancestral

Het grote verschil tussen Methode Traditionelle en Methode Ancestral is dat MT 2 gistingen kent en MA slechts 1 en ja zul je denken: So what? Hoe proef ik dat…

Wijn van eenzame hoogte

Toen ik in de Basko supermarkt liep vlakbij Imperia wist ik nog niet dat dit het begin zou zijn van een mooi verhaal: Al neuzend tussen de locale producten kwam…

Wirekup

Wijn is rosé en komt uit de Provence. Voor de kenners onder ons is het bovenstaande acroniem een elegante verdraaiing van de: Wijn is rood en komt uit Frankrijk (Wirekuf).…

Zo dronken als een os

Nu is het vergisting product van de Vitis Vinifera uiteraard onovertroffen, zowel in smaakdiversiteit als in smaakcomplexiteit. Bij gebrek aan druiven worden er op vele plekken in de wereld toch…

Bordeaux en biefstuk

Het eerste wat opvalt bij een goed gemaakt glas Bordeaux is het vakmanschap. Het is de afgelopen tijd wellicht wat vriendelijker weer, maar nachtvorst tijdens de vruchtvorming en slecht weer…

Bloedserieuze wijn

Ik ben opgegroeid met de zoete Rosaki druiven uit Griekenland en de aromatische Muskaat druiven uit Italië. De Muskaat druiven hadden een hardere schil dan de Rosaki’s, maar hadden wel…

Broodje Parma

Overal waar regels zijn en waar met de overtreding van deze regels geld verdiend kan worden zal er fraude gepleegd worden. Het verhaal van de Nederlandse varkens die naar Parma…

Kaas van de monniken uit Parma

Het bezoek aan kaasmakerij Santo Stefano was onvergetelijk. Er wordt hier 24/7 365 dagen per jaar kaas gemaakt. De koeien hebben immers ook geen vakantie. Parmigiano Reggiano komt uit Emiglia…

Azijn die geen azijn is

Het verhaal van Guiseppe Giusti en zijn promotie van de “Aceto Balsamico” tijdens de wereldtentoonstelling in Parijs bij de Eiffeltoren is een mooi en ongetwijfeld waar verhaal. Hij is echter…

Hippe Sauvignon Blanc

In Spanje is er een rijkdom aan terroir en een relatieve armoede betreffende de hoeveelheid druifsoorten. Viura , Macabeo, Parellada of Xarel-lo hebben helaas niet de internationale faam die zij…

Sauvignon uit Nieuw-Frankrijk

Wie uit zijn hoofd weet waar Albi ligt kan een flesje komen halen 😉 15 jaar geleden was ik in Uzes en tijdens het fete de vin in augustus aldaar…

Pinot Noir met karakter

De heilige graal voor elke winkelier betreffende een Pinot Noir is een betaalbare en tevens typische Pinot Noir uit Frankrijk . De houtgerijpte Pinot Noirs uit de Languedoc van een…

“Gepassioneerd” wit

Van dezelfde maker, Finca Louisa, als de rood van vorige blog, nu deze witte Rioja van hun. Wederom van deels ingedroogde druiven gemaakt, maar nu wordt het ineens totaal anders:…

Rioja met een Italiaans tintje

Finca Eloisa Rioja. Appasionade betekent niet gepassioneerd ;-), maar appassimento gemaakt, dus met deels ingedroogde druiven. Een Noord-Italiaanse methode. Een vernieuwende wijnmaker (het is een -ster voor alle duidelijkheid), dus…

Een gloednieuwe blogserie: de Wijn en Spijs blog

Bent u een liefhebber van uitstekende wijnen en heerlijke gerechten? Goed nieuws! Wij zijn verheugd aan te kondigen dat we binnenkort beginnen met een gloednieuwe blogserie: de Wijn en Spijs…